Vacatures

Zonder de honderden vrijwillig(st)ers die Stichting Dierenleed sinds 1970 hebben geholpen, zou de Stichting en het asiel niet zo veel bereikt hebben als het nu voor elkaar heeft gekregen. Net als de katten, wisselen ook de vrijwilligers vaak van plek. Daarom is er altijd behoefte aan nieuwe vrijwilligers, vooral nu de zomer eraan komt. Wij zijn altijd op zoek naar:

Chauffeur

Regelmatig moeten onze dieren heen en weer naar de dierenarts vervoerd worden. Maar ook moeten we voedsel e.d. halen. Daarom zijn we op zoek naar mensen die het leuk vinden om te chauffeuren.

Dierverzorgers

Als dierverzorger ben je de ogen en oren in de kennel. Je draagt zorg voor het verzorgen van de kennel qua schoonmaak in de breedste zin van het woord. Kattenbakken met diarree draai je je hand niet voor om en een plasje naast de bak wordt vakkundig weggepoetst.

Je houdt dat katten qua gezondheid in de gaten en noteert bijzonderheden op de daarvoor aangeboden daglijst. Ook is het fijn wanneer je dit met de eindverantwoordelijke van de dag even doorneemt. Natuurlijk heb je een groot hart voor katten, ben je naar de katten toe rustig en vindt je het niet erg om als hun personeel ingezet te worden. Ook is het belangrijk dat je de katten voorziet in aandacht wanneer ze hierom vragen.

Vanwege de lichamelijke belasting en de uit te voeren werkzaamheden is dit helaas geen geschikte functie voor minder validen of mensen met hele zwakke magen. De schoonmaakwerkzaamheden worden tussen 9:00 en 13:00 uitgevoerd.

Onze voorkeur gaat uit naar minimaal 1 dagdeel in de week, maar in overleg is er veel mogelijk. De minimumleeftijd is 18 jaar.

Socialiseerders

Een socialiseerder is iemand met heel veel geduld en begrip. Je moet het niet erg vinden dat een kat heftig blaast, je een haal geeft of juist doodsbang wegduikt. Sommige katten zijn erg getraumatiseerd en zijn daardoor niet plaatsbaar. Jouw taak is om dit bange of boze beestje weer vertrouwen te geven in de mensheid. Door bijvoorbeeld alleen maar naast ze zitten, proberen met ze te spelen, proberen ze te aaien. Ze laten weten dat je hand niet eng is. Dat mensen niet eng zijn. Soms lukt het en zie je heel langzaam weer een lieve, aaibare kat tevoorschijn komen. Maar dat kan maanden duren. Dus geen 'gezellig katten aaien'. Het is moeilijk en soms frustrerend werk. Maar als je succes hebt en je hebt een blije, tevreden kat die geplaatst kan worden heb je eer van je werk!

Omdat het werk is met veel verantwoordelijkheid is de minimum leeftijd 18 jaar.

Interieur verzorg(st)er

Naast het verzorgen van de katten is ook de uitstraling van het asielgroot belang. Hierin zouden wij ook heel goed wat hulp kunnen gebruiken. Is schoonmaken en netjes verzorgen van interieur en exterieur u op het lijf geschreven? Dan komen wij graag in met u in contact.

Pleeggezin kittens

Ieder voorjaar stroomt het asiel weer vol met nestjes kittens. Met moederpoes, zonder moederpoes, kittens die nog geflest moeten worden, kittens die al zelfstandig eten, kittens die sociaal zijn, kittens die schuw zijn... U begrijpt het al: alle soorten en maten komen bij ons door de deur. Voor deze periode (mei t/m augustus is de piekperiode)zijn wij op zoek naar serieuze pleeggezinnen die conform onze richtlijnen mee willen helpen de kleintjes een zo goed mogelijke start te geven.

Pleeggezin volwassen kat

In sommige gevallen zou het heel erg wenselijk zijn wanneer een asielkat in een pleeggezin kan verblijven. Denk hierbij aan katten met een langdurig medisch of gedragstraject. Voor deze katten zijn wij op zoek naar serieuze pleeggezinnen die conform onze richtlijnen willen fungeren als tijdelijke thuisbasis.

Klusjesman/vrouw

Verstand van katten hebben we, maar timmeren besteden we liever uit. Zoals het bij een ieder thuis is, is het ook in het asiel: er is altijd wat te doen! Er zijn onder andere plannen om enkele verblijven te vertimmeren om meer bewegingsruimte te creƫren voor de katten. Maar uiteraard hebben we ook kleine, dagelijkse klusjes die gedaan moeten worden, maar bij gebrek aan vakbekwame mensen blijven liggen.

Wenst u meer informatie of wilt u zich opgeven als vrijwilliger? Neem dan tijdens openingstijden telefonisch contact op met het asiel en vraag naar Iny Damstra. Het telefoonnummer is (020) 633 5400. Overigens ontvangt u een kleine vergoeding voor het vrijwilligerswerk.

Waarschuwing!

Vrijwilliger worden in het asiel brengt een groot risico met zich mee, u wordt waarschijnlijk besmet met hetzelfde virus als alle andere vrijwilligers, namelijk het kattenliefdevirus. U komt er niet meer vanaf en inenting is niet mogelijk! Heerlijk toch, al die dankbare beestjes om u heen!