Katvertenties

Hieronder staan de wekelijkse “Katvertenties” van 2020. 

Deze verhaaltjes brengen de katten net dat beetje extra onder de aandacht wat ten goede komt aan het herplaatsen van deze bijzondere dieren.

Wie zal er volgende week in staan?!

Poes van 10 jaar, buitenkat

Puk

Ik ben Puk, een schattig lief dametje met een groot hart en voldoende energie voor veel knuffels!

Eigenlijk ben ik altijd wel verwend geweest met het feit dat ik naar buiten kon. Helaas moest mijn vorig personeel verhuizen, waardoor ik in een kleinere ruimte zonder tuin terecht kwam. Dit beviel me absoluut niet. Teveel gedoe, teveel stress. Dat kan ik niet gebruiken.

Eenmaal in het asiel aangekomen kwam mijn personeel erachter dat ik extreem lief was, de aandacht echt op zocht, maar ook niet heel veel gewend was. Nu ben ik zover dat ik gewoon durf, naar buiten, naar je toe, ik ga er helemaal voor.

Een schootkat ben ik van nature niet, maar ik ben tot grootse dingen in staat. Wil je een gezellige knuffelkat, een gesprekspartner, maar wel een kat die lekker haar eigen ding doet? Dan kan ik de ideale kat voor je zijn! Ondanks dat ik 10 jaar jong ben wordt je overspoeld door mijn energie en affectie.

Dropshot (moeilijk plaatsbaar)

Dropshot (geplaatst)

Dropshot is een heerlijk mannetje dat de tand des tijds heeft doorstaan, maar helaas niet gepaard gegaan met goede menselijke associatie.

Hij is altijd erg bang geweest volgens zijn vorige eigenaar. In het asiel was hij natuurlijk erg voorzichtig, maar de mate van schuwheid nam stapsgewijs af door de juiste, lekkere voeding te geven. We dachten eerst: dit kan wel even duren. Maar wat een sprongen maakt deze prachtige man!

Hij kan nu niet genoeg krijgen van knuffels en komt ze zelf halen. Uiterst voorzichtig probeert hij je intenties te lezen, maar zeker als hij je kent en je niks forceert bij hem is het een heerlijke kroelkont.

Dropshot verdient een nieuwe kans in een nieuw rustig huisje, waar hij zijn laatste jaartjes vertrouwd en met alle nodige liefde door kan brengen. Hij is erg stressgevoelig en het is daarom van belang dat hij een ervaren huisje krijgt. Om de stress verder in toom te kunnen houden is het beter voor hem als hij geen echte buitenplek heeft; een balkon is genoeg voor deze lieverd.

Wij kunnen niet wachten, en Dropshot al helemaal niet, tot de perfecte match langs komt en hem de tijd van zijn leven gaat geven.

Kedi

Hoelang ik buiten heb rondgedwaald kan ik niemand vertellen. Alles daarna ging zo snel. Van buiten naar binnen, naar weer een nieuwe plek. Ik wist totaal niet waar ik aan toe was.

Na enige tijd in een grote ruimte met een heerlijke tuin gezeten te hebben, voel ik het allemaal wat beter aan. In het begin was het alleen paniek, dat weet ik nog goed. Maar nu.. Nu snap ik dat die grote tweevoeters niks kwaads in petto hebben.

Beetje bij beetje begeef ik me voorzichtig door de kennel, niet te snel, oh nee zeker niet. Eenmaal binnen klauw-bereik van de tweevoeter gearriveerd waag ik het erop. Alles of niets. Een hard kopje! Dat is even schrikken. Ik moet me weer even herstellen.. Nog één!

Elke kleine beweging, te snel, te groot of ongecontroleerd en ik schiet weer terug mijn mandje in. De beloning zit hier in de rust bewaren. Als een tweevoeter dat kan, dan kom ik vanzelf los!

Poes van 5 jaar, buitenkat

Christi

Prachtig.. Ik weet het. Ik laat me altijd van mijn mooiste kant zien.

Net zoals veel katten heb ik snel genoeg van andere katten. Ik verdedig dan ook graag mijn recht op de troon. Voorheen was ik een zwerfkat, wat mijn associatie met mensen niet ten goede kwam.

Ontzettend speels en nieuwsgierig is wat ik ben. Maar door alle hectiek in de kennel kan ik gewoonweg mijn ei niet kwijt. Sommige mensen mogen me borstelen, maar aaien is vaak niet echt mogelijk zonder mijn poten door het luchtruim te wapperen. Het is dus allemaal nog wat pril en voorzichtig op dat gebied.

Geïnteresseerd ben ik zeker! En je kunt me ook zonder pardon zien rollebollen in mijn kasteeltje buiten. Ondanks alles wat om me heen gebeurt lijkt stress bij mij geen parten te spelen.

Met wat tijd en de nodige rust kan ook ik omgetoverd worden tot een heerlijk gezellig poesje.

Atomic2

Atomic (geplaatst)

Voor mij is het hard aanpoten in het asiel. Mensen lopen mij snel voorbij.

Hoog in de toren, of op een plankje, lig ik dan. Verstopt dan wel mijn rust te zoeken. Op het eerste oog zou je denken dat het pure angst is. Maar mijn huidige personeel weet nu wel beter.

Ik ben niet opgegroeid in grote open ruimtes, of drukke ruimtes. Vanzelfsprekend dat ik mijn rust zoek in een lekker zacht mandje, hoog en droog. Ik weet dondersgoed wat ik aan mensen heb en dat wil ik ook graag duidelijk maken maar weet hier niet zo goed hoe!

Eten gaat er altijd goed in. Ondanks dat mijn personeel mij weinig ziet eten ben ik tonnetje rond! Dit vergroot de gezelligheid alleen maar in mijn opinie.

Ik wil kriebels en veel ook! Ik lig daar niet voor niks. Het beste gevoel voor mij is de zekerheid en het vertrouwen dat contact mensen mij kan geven. Kom kijken hoe ik daarvan kan genieten!

Poes van 5 jaar, buitenkat

Vesper

Mijn binnenkomst was een werkelijk angstaanjagend tafereel voor iedereen die mij in zijn of haar blikveld kreeg. Ik vond het he-le-maal niks. Uiteindelijk kalmeerde ik pas in de kennel bij andere katten, waar mijn afgunst voor ze aan het licht kwam.

Wat was ik een terreur voor iedereen. Handen, katten, stokjes, stokjes met veren, eigenlijk alles wat niet vast zat en los kon.. Ging ik op tekeer.

Maar… Ik ben mijn plek aan het vinden. Hoe? Natvoer. Wat.. is.. dat.. lekker!

Eigenlijk is er weinig van mijn vorige-ik over. Ondanks dat ik nog steeds barst van de energie loop ik dit niet de hele dag te botvieren op alles op poten. Het enige klapje dat ik uitdeel is om mijn eten te beschermen.

Ik kan niet uitleggen wat ik meegemaakt heb en dat maakt mij begrijpen ook wat lastiger. Maar laat mijn verandering nu het boegbeeld zijn voor een toekomstige, hemelse mens-kat relatie. Gun me de tijd bij te draaien, in mijn eentje, zonder andere katten en ik verzeker je dat er een fantastische relatie op zal bloeien.

Kaybee

Kaybee (geplaatst)

Als ik het voor het zeggen had was ik al met pensioen gegaan. Nu ben ik zowaar in een asiel beland, tierende katten overal. Rust is wat ik zoek.

Sinds ik uit mijn huisje ben gehaald en in hier terecht ben gekomen heb ik mijn plekje niet weten te veroveren. Eerlijk is eerlijk, mijn aanwezigheid wordt stapsgewijs meer en meer gedoogd, maar van acceptatie kunnen we nog niet spreken.

Dit is allemaal te veel gedoe voor mij en hierdoor laat ik me ook niet echt zien als er mensen langskomen. Tenzij er natuurlijk eten bij komt kijken. Mijn personeel weet niet zo goed of ik het fijn vindt om aangehaald te worden. In mijn penibele situatie is dit lastig aan te tonen.

Wat ik zeker te weten ben is mooi, rustig en extreem schattig. Misschien wel een knuffelpoes in zwerfkleren? Een rustig huisje met de nodige tijd is wat mijn goed gaat doen in mijn laatste jaren. Ik ben nu eenmaal op leeftijd, maar doe zeker niet onder voor de jongere garde. Ik weet dat ik het waard ben en mijn personeel weet dit ook, het wordt me gegund.

Marco

Marco (geplaatst)

Een doordringende blik. Wachtend op het juiste moment. Van geen kwaad bewust.

Marco houdt van lekker luieren op de juiste, zachte hoogte. Hij komt wanneer hij daar zin in heeft. Hij wil en gaat geknuffeld worden wanneer hij daar zin in heeft. Kinderen, katten, in principe elk ander levend organisme anders dan de mens is voor hem te min om zijn aandacht aan te besteden.

Deze rode prins in huis betekent een veilig gevoel; hij beschermt je. Of dat nu op de slaapkamer is of in de woonkamer, hij zal over je waken. Wanneer hij de situatie als rustig acht, zal hij neerdalen en rijkelijk rond je benen strijken in ietwat houterige maar zeker liefdevolle knuffels. Dit is dan ook het ultieme moment om hem lekker te aaien. Dit is zijn knuffelmodus. Meneer geeft zelf aan wanneer deze modus “aan” is. Als hij zich niet in deze modus begeeft zal hij dit aangeven.

Marco is een kater van ongeveer 11, doet alsof ie 7 is, maar is een ontzettende lieve kater die op zoek is naar zijn eigen rustige paleisje.

Biscuit (geplaatst)

Groot, harig en vooral kieskeurig. Dat is hoe ik het best omschreven kan worden. Kijkend naar mijn formaat zou je verwachten dat ik een veelvraat ben, toch lust ik absoluut geen natvoer.

Eenmaal binnen in het asiel liet ik me van mijn slechtste kant zien. Snel geïrriteerd, geen poging doen mezelf te wassen en alles weigeren wat ze met me wilde doen. Dit is nu anders. Ik leef om gekroeld te worden. Laag, hoog, maakt niet uit. Kan ik op je schoot, dan ga ik op je schoot. Ik geef wel aan of het goed is, of ik er klaar voor ben. Je kunt me niet zomaar gaan aaien. Borstelen al helemaal niet.

Andere katten haat ik met elke haar op mijn lichaam. Kinderen zijn te onvoorspelbaar. Een rustig huisje waar ik lekker kan luieren.. De gedachte alleen al. Een dame van 11.5 jaar jong, met een kleine doch erg belonende handleiding. Behandel je me als de diva die ik ben dan ben ik een ontzettend aanwinst voor elk huishouden!

Knoevel

Knoevel (geplaatst)

Deze jonge kater is de macho van elke kennel waar hij komt. Brutaal, een puber, een zwarte schim voor het ongetrainde oog. Met zijn anderhalf jaar is het eigenlijk gewoon nog een kitten te noemen.

Knoevel is nou echt een kat die gewoon doet waar hij zin in heeft, wanneer hij er zin in heeft. Hij heeft nog veel te leren en af te leren. Spel is voor hem een must. Zij het met speeltjes of voor de durfal met blote handen, tekeer zal hij gaan.

Bijten doet hij maar erg graag. In zijn jongere maanden heeft hij waarschijnlijk niet goed geleerd wat wel en niet kan, en wij hebben er dan ook een harde hand in dit aan hem duidelijk te maken.

Eigenlijk is hij gewoon geweldig. Een echte knuffel, kerngezond, speels, een prater, stout en de lijst gaat door. Met andere katten opgescheept zitten vindt hij aan de ene kant leuk, aan de andere kant vinden de andere katten dit vaak niet leuk.

Vooralsnog te druk om op schoot te kruipen, Knoevel kan een fantastisch leven tegemoet gaan wanneer hij zijn gouden mandje krijgt.

Hummus

Hummus (geplaatst)

Het is onduidelijk welke plannen Hummus dagelijks smeedt. Altijd op de loer, je immer in de gaten aan het houden. Zonder wikken of wegen begeeft hij zich op de vloer, enkel hoogte, nog altijd je aan te staren vanaf de grond. Hij loopt van je ene been naar je andere been, knuffelend misschien, misschien zit er iets anders achter.. Hij wil iets van je.

Voor ons is dit enigma niet op te lossen. Wij weten niet wat Hummus wil. Handen waren voor hem not-done. Nu lijkt het stapsgewijs beter te gaan. Meneer duldt handen. Wij zijn er heilig van overtuigd dat hij niet gemeen is, maar wat is hij?

Hummus had een moeilijke tijd in het asiel. Het kostte hem wat tijd om te acclimatiseren. Hij voelt zich nu erg goed en is graag bij zowel katten als mensen. Het enige wat hij nodig heeft is een rustig plekje en goed klopje op de schouder om hem in te laten zien dat hij die plannen nu achter zich mag laten. Hierdoor is hij niet geschikt voor kinderen of andere huisdieren dan katten, het liefst een huis met kattenluik, en mensen die hem willen leren begrijpen.

Dierenasiel Oostzaan

  • balieasiel220@kpnmail.nl
  • 020-6335400 elke dag tussen 9:00 en 17:00
  • Bezoek alleen op afspraak en tussen 13:00 en 15:30
  • Zuideinde 220, 1511 GM, Oostzaan